Mgr. Petra Prokšanová

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2024 17:11:26

Sbal si torničku, maršálskou hůl a mazej na frontu, poslanče!

Sbal si torničku, maršálskou hůl a mazej na frontu, poslanče!

Česká republika nemá žádné morální ani legislativní právo vést válku na Ukrajině do posledního Ukrajince! Ukrajinští pracující nechtějí bojovat za zájmy zkorumpovaných mocných, není to jejich válka, nemají v ní co získat. Nenuťme je k sebevraždě.

 Ukrajinští pracující nechtějí bojovat za zájmy zkorumpovaných mocných, není to jejich válka, nemají v ní co získat. Nenuťme je k sebevraždě.

Celým ukrajinským rodinám jsme v České republice poskytli azyl, když utíkaly z rozvrácené země ve strachu o život. Dokázali jsme je zapojit do běžného života, a to i na úkor pohodlí našich vlastních občanů. Kdo z Ukrajiny utéct chtěl a mohl, ten už utekl (cca 4 milióny lidí do Evropy, 3 milióny do Ruské federace), migrační vlnu jsme zvládli a teď už jen společně věříme v brzký mír, do kterého se budou běženci moci vrátit za obnovou své vlasti. Vláda se navíc ještě nedávno chlubila tím, že ukrajinští pracující už do našeho rozpočtu přinesli víc, než kolik jsme do nich z počátku investovali.

Teď ale zřejmě nastal čas znovu traumatizovat celou populaci našich nových sousedů, vytrhnout její mužskou část z nového, byť dočasného domova a poslat na jatka.

O násilí a vraždění, o tom, jakými hrůzami prochází obyvatelé Ukrajiny nás média zhusta krmila už od prvního dne vyeskalovaného konfliktu (přičemž o událostech 2014-2022 na Donbasu naopak zarytě mlčela, to totiž nebyla JEJICH válka). A do tohoto pekla chtějí údajní zastánci humanity, svobody a lásky poslat mladé muže, pracující, táty od rodin, kteří nám své životy vytržené z domoviny s důvěrou svěřili? To může chtít opravdu jen lidský dobytek.

Je nesčetně záběrů z Ukrajiny (zejména na Telegramu, tohle vám ČT neukáže), kterak tamní náboráři odvlékají "bojeschopné" muže od rozjedených večeří, jejich ženy se smrtelnou hrůzou prosí o smilování, plačící děti se drží tátů za nohavice. Proboha! Tohoto chcete být svědky? Nakládat ukrajinské muže násilím do dobytčáků a odvážet je na východ, kde na ně čeká jen smrt nebo znetvoření? Z válečných veteránů navíc morbidní Zelenského režim dělá nástroj propagandy, když v různých video spotech ukazuje, jak je skvělé žít jako hrdina s urvanými končetinami. Vždyť tohle už Evropa zažila, před pár dny jsme oslavili výročí konce tohoto šílenství, ale nepoučili jsme se.

Já vás jako žena a matka prosím, abychom tohle jako občanská společnost nedopustili!

Česká republika nemá žádné morální ani legislativní právo vést válku na Ukrajině do posledního Ukrajince! Vždyť nám i naši mocní říkají, že Ukrajinci mají sami rozhodnout do kdy a jak chtějí bojovat. Tak respektujeme i tohle jejich "hlasování nohama". Nebo se české panstvo bude ohlížet jen na názor panstva ukrajinského? Tomu se pak těžko může říkat demokracie. Velcí propagátoři Zelenského zhovadilých požadavků Kolář a Lipavský hájí zájmy úplně jiné třídy, než v jaké je účastno 90 % nás obyčejných lidí, jedno jestli Čechů nebo Ukrajinců. Za pochybný bakšiš brání jen peníze a moc svých chlebodárců. Nejsou to naše zájmy a není to ani naše válka!

Dva roky se do toho pekla posílají zbraně a nevedlo to vůbec k ničemu než k smrti tisíců nevinných lidí, rozvratu ukrajinského státu a plýtvání zdroji. Je na čase změnit strategii. Na tu mírovou. Nevinný lidský život má mnohem větší hodnotu než abstraktní mocenské ambice pár sadistických úchylů, kteří se dočasně dostali k moci. A pokud sami tak nutně potřebují vést válku, ať ukážou, že mají koule na víc než na mávání maršálskou holí z pod peřiny, sbalí si batoh a táhnou na frontu. Jedině odtamtud pak mohou chtít to samé po ostatních. A ani to neznamená, že jejich válečné štvaní musí ostatní vyslyšet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama